Jadłospis

Poniedziałek 20.05.2019 r.

Zupa ogórkowa na wywarze  rosołowym świeżej włoszczyźnie: seler, marchew, por, śmietana, ziemniaki, bułka drożdżowa.

Alergeny: seler, gluten, mleko, jajko.

Wtorek 21.05.2019 r.

Ryż, udko duszone, marchew z groszkiem w sosie śmietankowym, kompot owocowy.

Alergeny: gluten, mleko.

Środa 22.05.2019 r.

Ziemniaki, karkówka w sosie, surówka z kapusty świeżej z marchewką i koperkiem, kompot owocowy.

Alergeny: mleko, seler, gluten.

Czwartek 23.05.2019 r.

Ziemniaki z koperkiem, ryba smażona, mizeria z ogórka świeżego z kwaśną śmietaną, woda.

Alergeny: mleko, jajko, ryba.

Piątek 24.05.2019 r.

Zupa barszcz biały z jajkiem i kiełbasą na wywarze rosołowym, świeżej włoszczyźnie: seler, marchew, por, ziemniaki, śmietana, chleb, banan.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko.

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Intendent: Małgorzata Balmas